Wie is Megin?


Mijn naam is Megin Mastenbroek. In 2016 heb ik vanuit de combinatie van mijn werkervaring, ervaringsdeskundigheid en voorgaande opleidingen MEGIN Zorgadvies & Begeleiding opgezet. Mijn visie is gericht op het versterken van eigen regie, eigen kracht, creatief zoeken naar wat wel kan en vooral doorgaan waar anderen stoppen, waar dat kan in relatie tot (eigen) honden en/of andere (huis) dieren. Welzijn en kwaliteit van leven staan voor zowel de mensen waar mee ik werk als de dieren centraal.

Oorspronkelijk kom ik uit de zorgsector, waar ik onder andere heb gewerkt als leidinggevende van een psychologenorganisatie gericht op re-integratie. Tevens heb ik gewerkt als trajectbegeleider en meewerkend teamleider binnen de gehandicaptenzorg, zowel op groepen als binnen de ambulante woonbegeleiding.

Omdat ik zelf heb ervaren wat een hond kan betekenen ter ondersteuning van een herstelproces ben ik mijzelf na een periode van ziekte bij gaan scholen op het gebied van honden. Ik heb de speciale leergang; sociaal leren, volgens de Roedelmethode© gevolgd, diverse workshops als onder andere TTouch, EHBO, ras en gedrag, module 1 kynologisch instructeur en ter aanvulling en verdieping de Prémaster Zorgethiek. In 2018 heb ik de instructeursopleiding voor detectie bij SIFD gehaald.

Ik begeleid inmiddels diverse teams van Bultersmekke Assistancedogs©. Voor hen verzorg ik ook de coördinatie en vormgeving van de interne instructeursopleiding. Daarnaast geef ik privé les en woonbegeleiding aan mensen met een ondersteuningsvraag in relatie met hun (huis)hond. Het detectiewerk zet ik, waar daar behoefte aan is, in binnen de begeleiding ter ondersteuning van het vergroten van het welzijn, het plezier en de samenwerking tussen mens en dier. In 2018 ben ik een inspirerende en uitdagende samenwerking aangegaan met Nathascha van Tautrack voor het geven van  detectielessen. Ik heb hier enorm veel plezier en uitdaging in gevonden.

Zelf heb ik een Engelse Springer Spaniel genaamd Sproet en zij heeft in 2018 de basisopleiding tot assistentiehond behaald en leert nu door voor haar teamvaardigheidsexamen. Mijn hond gaat indien wenselijk mee naar teamtrainingen, opleidingen en andere werkzaamheden en is waar dat kan de hele dag met mij mee op pad. Met haar heb ik twee jaar lang jachtlessen gevolgd en momenteel doen we samen detectielessen en het praktijkspeuren bij Tautrack.