Speuren

 

 

Speuren met je hond.

Het doel van het speuren is het zo spoedig vinden van de vermiste. Daarom trainen wij de honden alleen op het menselijke geurspoor.

 Iedere hond heeft een neus die totaal ingericht is op het speuren. Maar omdat wij als mens al erg ver van de oermens afstaan, zijn we die oer instincten een beetje gaan vergeten. De hond echter niet en gebruikt dit nog dagelijks tijdens zijn communicatie als hond. Het leuke is dat de hond dit stukje oerinstinct ons kan laten zien en ons kan leren hoe het speuren werkt

 

Van pup tot bejaard, van klein naar groot.

Alle honden kunnen speuren. Of je het nu over het kleinste ras van de wereld hebt of over een grote Ierse wolfshond. Een pupje of een oudere hond, maakt niet uit bij ons. Een hond vind het heerlijk om met zijn neus te werken. Ook honden met een handicap kunnen speuren. Een geamputeerde poot, gedragsprobleem, visueel probleem etc. het maakt niet uit. Sterker nog, uw hond komt juist helemaal in zijn element omdat hij toch nog iets kan doen wat hem van nature gegeven is! Mits uw hond nog wel in goede conditie is. Want speuren is geestelijk behoorlijk zwaar voor de hond.

Pups vanaf 8 weken zijn al welkom bij ons! Maar vergis je niet in een veteraan waarmee je nog nooit hebt gespeurd. ook een veteraan vind het erg leuk om dit op te pakken en je zult versteld staan wat zo'n oud kopie toch allemaal nog voor elkaar krijgt!

 

De gezondheid van de hond.

Alle honden dienen voldoende geënt/beschermt te zijn. Hiermee bedoel ik aan te geven dat je hond onder controle van een dierenarts staat. Je hond voldoende ingeënt is en dat een Titerwaarde bepaling ook geldig is. De kennelhoes inenting is niet verplicht bij ons.
Je hond dient wel vlo en wormvrij te zijn. ook hier geld weer dat je het onder controle hebt, niet dat je aantoonbaar iedere 3 maanden een ontwormpil gebruikt. Wormenstand bijhouden kan ook prima door regelmatig ontlasting onderzoek!

Is je hond allergisch ergens voor? Geef dit dan aan tijdens de training. Daar word rekening mee gehouden!

Je mag bij ons ook komen trainen als je hond loops is.

Deze lessen duren een half uur of een uur. En dit kan individueel of met 2 koppels gelijk. Wij stellen zelf geen koppels samen. Maar u bent vrij dit zelf aan te geven om met een eigen vriend(in) te komen speuren.

Het speuren zal per hond 1 begeleider zijn. De hond draagt tijdens het speuren een speurtuig en een halsband. En u heeft uw eigen speurlijn van het liefste 10 meter lang.

 

 

 

Wat handig is om mee te nemen voor een speurles:

- Uw hond

- Water voor uw hond

- Speurtuig

- Speurlijn ( 10meter)

- Lievelings speeltje ( mocht de hond graag daarmee beloont worden!)

- Sporenloper/runner

 

U kunt de lessen volgen bij Nathascha op:

Locatie: Oosterhout

Via CALENDLY te boeken.
Niet alle weken zijn er losse lessen mogelijk.

Voor BOEKEN van een les, KLIK HIER

 

 

U kunt de lessen volgen bij Angelique op:

Locatie: Bergen op Zoom

Woensdag 9.30 - 15.00 (1x per 14 dagen)(VOL!)

Vrijdag 9.30 - 15.00 (VOL)

Zondag 9.30 - 15.00 (1x per 14 dagen) (VOL)

Locatie Oosterhout:

Vrijdag 9.30 - 15.00 (VOL!)

 

 

Alle lessen worden overdag gegeven. Er zijn GEEN avondlessen mogelijk bij ons!
In de zomer bij hoge temperaturen is het ook mogelijk om 'smorgens al heel vroeg te komen dauwtrappen.

 

De lessen kunt u voor vast afspreken, eens in de week, eens in de 2 weken of eens in de maand, of flexibel wanneer het u uitkomt. 

Mocht u echter enkel een andere dag in de week kunnen, geef dit dan aan. Dan kan er in de toekomst rekening gehouden worden met de lesdagen. ( Email voor meer informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

 

Locatie in Bergen op Zoom. (Angelique Bastiaansen)                                                                                                                             

We trainen in een gebied wat toebehoort aan een Landgoed. Hier gelden regels als aanlijn plicht. Dit is niet alleen een voordeel voor ons als praktijkspeurders, want onze honden zijn al aangelijnd als we het gebied in gaan. Maar ook is het prettig dat ( als het goed is) de honden die we tegen komen ook aangelijnd zijn. Als een hond heel geconcentreerd aan het speuren is, is het natuurlijk prettig als deze niet teveel afgeleid kan worden.

 

Locatie Oosterhout. (Nathascha van der Heiden)

Dit gebied is evenals in Bergen op Zoom ook een aanlijn verplicht gebied. Dit gebied is minder recreatief als Bergen op Zoom en door de week ook minder druk. Het is een totaal ander ingericht gebied met weer andere mogelijkheden en uitdagingen.

 

Locaties MASTERCLASS.

Met de workshops MASTERCLASS beginnen we altijd in Raamsdonksveer. Daarna wijken we uit naar Geertruidenberg, Oosterhout, industrie terrein Oosterhout etc. Deze locatie krijg je van te voren te horen als je eenmaal bezig bent met de cursus.