Wie is Nathascha van der Heiden?

Nathascha van der Heiden.

 

Ik ben Nathascha van der Heiden oprichter en eigenaar van TauTrack.

Al van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden thuis. Mijn ouders hadden altijd al herdershonden uit het asiel. En toen ik op het punt stond het huis te verlaten hadden ze een Appenzeller Sennenhond, welke echt mijn maatje was. Toen ik eenmaal mijn eerste Rhodesian Ridgeback heb gekregen ( een herplaatser van 15 mnd) heb ik nog vaak ook de Apenzeller Brando opgehaald voor de wandelingen.

Al jaren ben ik bezig met het welzijn van honden. Gedrag observeren, trainen met mijn eigen honden, kynologische kennis opdoen, af en toe een nestje fokken met mijn honden en het showen van mijn honden. Ondertussen de kynologische kennis cursussen van de Raad van Beheer gevolgd en verder heel veel mee op stap met bevriende hondentrainsters en workshops gevolgd over gedrag en voeding. En nu is het zover, TauTrack is voor mij een droom die uitkomt.

Naast mijn full-time bedrijf TauTrack heb ik ook nog een bijzonder mooie hobby. Ik ben manschap en bevelvoerder bij de brandweer Geertruidenberg. Voor de brandweer ben ik ook graag in de weer in mijn vrije tijd. Inmiddels heb ik bij het Specialisme Technische Hulverlener, als Reddingswerker ook mijn vaste aanstelling in Tilburg. Als Reddingswerker voor de brandweer werken zie ik als een mooie brug tussen wat ik doe met de speurhonden en mijn werk als manschap bij de brandweer!

Mijn opleiding vanaf de middelbare school en later mijn werk is all-round sport instructeur met de specifieke richting Buitensport. Een mooiere combinatie is niet denkbaar. Buitensport met je hond! Voor mij is instructie geven iets wat ontzettend leuk is en waar ik echt alle plezier in heb dat dit nu te combineren is met de dingen die ik het liefste doe. Buiten zijn en met honden werken!

 

Nu ben ik na een opleiding bij Henk Bouman gecertificeerd praktijkspeurinstructeur. Nog steeds gebruiken we Henk zijn ideeën en staan we met Tau Track achter de idealen van Henk Bouman. Bedankt Henk, voor deze kans! Jou ben ik altijd dankbaar. *RIP Henk, hoor iedere lesdag nog je stem!

 

Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben in het Praktijkspeuren, ben ik ook een opleiding gaan volgen voor zoekhonden en speurhonden bij Wesley Visscher. Inmiddels afgesloten met een examen. Nu ben ik ook gecertificeerd Scent Imprint For Dogs zoekhondinstructeur module 4! En gecertificeerd Tracking en Trailing, module 2.

De rest van mijn 'roedel':

Ik heb twee prachtige kinderen. Ian en Norah die nog op de basisschool zitten. Vandaar dat de meeste lessen nog zoveel mogelijk binnen de schooltijden vallen, zodat ik ook weer op tijd op het schoolplein sta om ze op te halen!

Onze eerste hond was Luca de herplaatser. Hij is inmiddels niet meer in ons midden. Maar hij heeft mij alles geleerd wat ik van een hond moest weten en dat zal ik zeker nooit vergeten! Likozi, helaas ook overleden, maar wat heeft zij me veel geleerd over het hond zijn. Daarna volgen Likozi haar dochter Nanyanika en zoon Tau. Inmiddels hebben we sinds de zomer 2013 een ridgeback geïmporteerd uit Rusland. Haar naam is Jenzi. Jenzi heeft in de winter 2015/2016 een nestje gehad en van de 13 pups is Zev een reutje bij ons blijven wonen. Na Zev hebben we een Engelse Springer Spaniel Shae gekregen uit een werklijn, waarmee we ook jachttraining doen. En sinds 2023 is de roedel verder uitgebreid met een dochter van Zev, Marula. Helaas zijn er inmiddels ook wat honden overleden. Waaronder TAU onze directeur, waar de school naar genoemd is.

                 *Luca*                                    *Likozi*                                    *Nanyanika*                          *Tau *                                          Jenzi

 

  

           *Zev*                                                Shae                                                               Marula

 

Team:
Inmiddels werken we met een team samen onder de hoed van TauTrack.
Ik ben er erg trots op dat we met diverse instructeurs samenwerken waarbij we onze krachten bundelen!

 

 

 

 


Mijn opleidingen en bijscholingen mbt speuren:

Februari 2024: Seminar Frankrijk mantrailen, Wesley Visscher

2023: diverse online webinars Mantrialing en Detectiewerk.

Oktober 2022: SIFD module 2 Trackin & Trailing, Wesley Visscher

Mei 2021: SIFD module 4 Detectiewerk, Examinator, Wesley Visscher

November 2021: Pets4care, Hondenfobie, coach met honden

Maart 2021: Pets4Care, Rouw en Verlies, coach met honden

Januari 2020: Pets4Care, Coach met honden

November 2019: Conference on Illegal Wildlife trade, Scent Imprint Conservation Dogs 

April 2019: SIFD module 1 Tracking & Trailing, Wesley Visscher

April 2019: SIFD module 3 Detectiewerk, Wesley Visscher

Mei 2018: OU, sociale psychologie.

November 2017: SIFD module 2 Detectiewerk, Welsley Visscher

Mei 2017: Observer 3 dagen mantrailen bij K9GEORGIA, Jeff Schetller

November 2016: Herhaling SIFD dag, detectiewerk

November 2016: Masterclass voedingsleer, fokkers, Lotte Botter

Mei 2016: Module A voedingsleer, Lotte Botter, Kynomassage.

April 2016: Kynocongress BlackDog.

Maart 2016: 2 daags Seminar Karen Overall, doggo.nl

November 2015: herhaling SIFD dag, detectiewerk

November 2015: kennismaken Mantrailen, Dominique Olears

Januari/februari 2015: Tinley mod 1. Neuswerk.

Januari 2015: Opleiding Detectie en Zoekhond, examen geslaagd.

Oktober 2014 t/m Januari 2015: Vlakte revieren, verwijsmethodes, Nicky Gootjes

November 2014: Hondentaal Hilde Quisquater

Juli 2014: Workshop KNPV speuren, Verwijsmethodes, Nicky Gootjes

Januari 2014: Leiderschap Hilde Quisquater

Oktober 2013: Bijschooldag STC. Sporenkunde door Michel Gromme. Theorie en praktijk gedeelte praktijkspeuren.

Mei 2013: Bijscholing 'Workshops' bij Henk en Brenda Bouman.

November 2012: EHBO voor Dieren bij dierenkliniek TMA te Made.

Oktober 2012: Examen Speurhonden instructeur, Henk Bouman