Wie zijn wij?

 

Taem TauTrack

 

TauTrack is een speurhonden opleiding centrum, we zijn de afgelopen jaren gegroeid tot een heel team specialisten op het
vakgebied speuren. Daarnaast heeft iedere instructeur ook zijn eigen ervaring binnen de kynologie of anderen vakgebieden die gerelateerd zijn aan het werken met honden. Zo zijn we met een team kynologisch instructeurs ( Martin Gaus, Dierenbescherming en Dogvision), waarbij er 2 opgeleid zijn als assistentie honden trainer via Bulters Mekke Assistentiehonden BMA. Ook is er een gedragstherapeut via Dogvision, in opleiding en wordt het team sinds kort versterkt met de Dog Assistent Coach via Pets4Care in opleiding.
We hebben allemaal bij Scent Imprint For Dogs onze mantrail en/of detectiewerk instructeur opleiding gevolgd. Verder is zijn er opgeleid via de STC van Henk Bouman en Nosework modules via Tinley academie.
Een hele verzameling aan kennis en vaardigheden, waarbij we als instructeur van elkaar leren en ook elkaars kwaliteiten erkennen en respecteren. We zijn een team wat inmiddels sterk op elkaar is ingespeeld en dat merkt onze cursist!

We staan voor Kwaliteit boven Kwantiteit. We geven iedereen maatwerk. In de individuele lessen is dat zichtbaar, maar doordat we in kleine groepjes werken is er ook tijd voor persoonlijke aandacht en groei. Iedereen traint daardoor op zijn of haar eigen niveau!
We vinden als Team TauTrack het ook erg belangrijk dat iedereen die praktisch traint, ook theoretisch het nodige aan onderbouwing mee krijgt. Zo starten alle detectie lessen met een bijpassende theorie avond en is er tijdens de speurlessen altijd tijd om uitleg te geven en vragen te beantwoorden!

We zijn doorgegroeid naar lessen op maat via de E-Learning in samenwerking met Out Of The Box With Dogs. In de e-learning vind je ook een theorie cursus die nog eens extra verdieping geeft over het speuren en het lezen van je hond!

De speurweken in Frankrijk en Duitsland en de Summercamp in Nederland plus de Maserclass en Tracking lessen geven een stevige boost voor je eigen handlen en inzicht in het speuren. Deze groepslessen leer je ook heel erg veel van elkaar en is er video terugkoppeling!

Sinds 2016 is het ook mogelijk om een opleiding Speurhondeninstructeur A of B te volgen bij TauTrack. Onze instructeurs hebben deze opleiding allemaal doorlopen en voldoen aan de eisen van minimaal 2 jaarlijks 1 terugkomdag of nemen deel aan speurweken of weekenden georganiseerd via Dogtravel. De door ons opgeleide instructeurs die aan alle eisen voldoen vind je terug via: TT Instructeurs.

Neem een kijkje op de website bij de verschillende cursussen die we bieden! Als er nog vragen zijn, dan horen wij dit graag!

Team Tautrack,

Eigenaar en Oprichter:
Nathascha van der Heiden

SIFD Detectiespecialist en Examinator:
Megin Mastenbroek,

Instructeur A
Angelique Bastiaanse

SIFD zoekhond instrutrice:
Arijanne Basiaansse