VAKANTIE Back to basic

Back to Basic

Als opgeleid allround sportinstructeur met als basis de richting; Defensie & Overheid en Buitensport, blijf ik de liefde houden om in de natuur te vertoeven. De hike tochten in de bergen zijn heilzaam voor lichaam en geest. Zonder enige opsmuk van bijgeloof en religie, maar gewoon met je boeren nuchtere verstand, je hoofd leeg maken in de natuur.

Zelf ervaar ik de natuur heel dichtbij op zo'n moment. Je voelt op momenten dat je wild dichtbij hebt. Je hoort een geritsel maar verder blijft het een mysterie. Op een ander moment zie je een slang die op haar eigen tempo het pad vrij maakt voor je. En daarna kom je wel eens bij een klim die je bijna niet opkomt zo steil. Maar eenmaal om de bocht, de richel waarbij je 200 meter naar beneden zo kunnen storten, met een intens mooi uitzicht. Het pad gaat verder, maar ga jij de uitdaging met jezelf aan om de grens over te gaan om over de richel verder te lopen waardoor je, jezelf overwint!?! Op naar de volgende verassing die de natuur je bied!

Wat gaan we doen?

Stilte zullen we ervaren tijdens de wandelingen. Alleen je ademhaling en hartslag al mantra tijdens het lopen. Tijdens de hike zal er niet gesproken worden. Alleen tijdens de pauzes die er gehouden worden en bij hoognodige stukken waarbij we elkaar misschien moeten zullen motiveren om door te kunnen gaan. Verder concentreren we ons op de natuur, de stilte en onszelf. Voor en na de hike kan je jezelf in het groepsproces storten en praten, of de rust en de ruimte zoeken op het terrein voor me-time.

De hele week eten van wat er in de natuur op het terrein waar we kamperen te vinden is, met aanvulling van producten die uit de directe omgeving komen. Slapen en een tentje, zonder enige elektriciteit. Op een berg waar de moestuin tot onze beschikking is. De kippen, konijnen en het varken moeten dagelijks verzorgt worden. De pony kan mee als bepakkingsdrager op de hike tochten. Wel is er een douche en toilet en een gezamenlijke keuken waar we koken en kunnen eten.

Verder gaan we onze grens verleggen om een tocht te paard te maken. Dit zal een beginners rit zijn. Heb je geen ervaring met paardrijden, dan nog kan je mee. Deze rit is optioneel. Maar het is zo'n gave ervaring. Je komt met een paard zo 1 met de natuur, dat je eigenlijk deze ervaring niet over wilt slaan. Het zal geen wilde galop rit worden. Maar het vertrouwen van jou in het paard wat jou over smalle paden door de natuur leid is zo groots om mee te maken.

Bewustwording!

Het zal een week vol tegenstrijdigheden zijn. Het is een week om vooral te gaan beseffen waar jou grenzen liggen. Je kunt de grenzen overgaan, maar ga ze bewust over en je zult voelen dat het je sterker maakt! Je kunt ook de grens voelen, je er bewust van zijn en de keuze maken om deze grens niet over te gaan. Ook dit zal je sterker maken. Het zal een stuk bewustwording voor jezelf zijn. Iedereen zal op zijn eigen manier groeien deze week.

Wie gaan ermee?

Zelf zal ik als begeleider mee zijn tijdens de actieve tochten. Op het terrein waar we Kamperen en ook 'eigen tijd' hebben, zal Marjolein de eigenaar van het terrein jullie helpen met de verzorging van de dieren en zal begeleiden met de te plukken kruiden en groenten.

 

Deze groepsreis is bedoeld voor vrouwen vanaf 21 jaar. Je zorgt ervoor dat je in een goede conditie bent zodat je wandeltochten van 2 tot 4 uur kunt volbrengen.

* Je hebt het nodig om je hoofd leeg te maken en nieuwe inspiratie op te doen voor het komende jaar.

* Je wilt graag je eigen grenzen tegen komen en durft in de spiegel te kijken en te ontdekken welke grenzen verlegt kunnen worden en welke goed zijn zoals ze zijn.

* Je wilt krachtiger worden en stevig met twee benen op de grond staan als je terugkeert naar huis.

Vind deze week de kracht in jezelf!

 

Kosten en datum:

7 dagen in de Avyron, Frankrijk. Kamperen in je eigen tentje bij 'Forret du Dragon' in Murols.

€ 825,-

 

Dit zal zijn inclusief:

* Maaltijden (ontbijt, lunch en diner) uit eigen pluktuin of van het plaatselijk eetcafe

* Begeleiding bij de dierverzorging

* Gebruik van de gezamenlijke keuken

* Kaart en navigatie materiaal tijdens de hike

* Instructeur tijdens de hike

* Bij elkaar kom dag, voor vertrek. En een reünie na de reis.

* Honden die als 'spiegel' dienen tijdens de week.

* Beginners rit te paard

 

Wat neem je zelf mee?

* 2 of 3 persoons tentje

* Rugzak

* Zaklamp

* Slaap benodigdheden (Luchtbed, slaapzak, kussen etc)

* Voldoende boven/onder kleding tegen alle weersomstandigheden.

* Regenkleding

* Goede wandelschoenen

 

Zorg zelf voor een reis en annuleringsverzekering. Iedereen dient minstens WA verzekert te zijn en een basis ziektekosten verzekering te hebben. Deelname aan deze reis valt geheel onder je eigen risico!