DogSearch

DogSearch en TauTrack gaan samenwerken!

Er zijn heel veel mensen die graag mee willen helpen als er vermiste honden zijn. De aanmeldingen van vrijwilligers is overweldigend. Maar niemand wil valse hoop! De eigenaar van de vermiste hond niet, Dogsearch wil geen valse hoop geven, als hondengeleider wil je weten welk niveau/inzet je aankan en TauTrack wil graag informeren in zowel praktijk als theorie les.

 

Trainingsplan!

BASIS speuren. Je gaat voor individuele lessen. Je leert met deze lessen je hond te handlen. Je leert kijken naar je hond, zodat je kan gaan 'lezen' of hij op het spoort zit of dat hij het spoor bijster is. Deze BASIS wordt af getoetst en je krijg daar je certificaat BASIS-Speuren mee.

BASIS theorie; Deel 1. Mijn Hond Spoort! Je leert bij deze theorie met 5 stappen, om te zien hoe jou hond speurt. Welke houding hij heeft in welke weersomstandigheden en wanneer je hond het spoor bijster is.

Heb jij al een BASIS-speuren? Dan kan je inschrijven voor alleen de toetsing. Je wordt getoetst met je hond. Haal je deze proef, dan mag je ook aansluiten bij de groepslessen die er op ingericht zijn om te speuren op honden.

GROEPSLESSEN, worden gegeven aan max 6 hond/handler combinaties. Je mag met de groepslessen deelnemen als je de BASIS speuren en de BASIS Theorie hebt gedaan en met goed gevolg heb afgesloten. Tijdens deze lessen ga je verder ontwikkelen naar de certificaten: Inzetbare hond Basis, Inzetbare Hond Gevorderd, Inzetbare Hond Verhard. Je leert tijdens deze lessen je eigen grenzen en die van je hond kennen. Je leert aangeven wanneer het voor jou hond genoeg is en wanneer je de volgende 'verse' speurhond op het spoor moet zetten.

 

LOCATIE en beschikbaarheid.

BASIS Speuren: In de bossen onder Den Hout. Dit is een aanlijn verplicht gebied. We speuren op bosgrond, zandgrond en open vlaktes. Lessen zijn individueel of maximaal Duaal ( 2 teams) van een uur. Op Dinsdag en Vrijdag overdag vinden deze lessen plaats. Meld je aan via het aanmeldformulier op de website. Daarna zullen de lessen ingeplant gaan worden in overleg.

Dit betreft individuele lessen van 1 uur of 0,5 uur.

Uur les:                                                          €50,00

Half uur les:                                                  €30,00

Leskaart 10 lessen 1 uur: 10x €48,00  €480,00

 

GROEPSLESSEN: Deze zullen afwisselend zijn in het bos onder Den Hout. Als wel verhard speuren op industrie terreinen van Raamsdonksveer, Geertruidenberg en de woonwijken, binnenstad van Raamsdonksveer en Geertruidenberg. 2x per maand, zal deze les op dinsdag en vrijdag overdag plaatsvinden van 10.00 - 14.00.

Deze lessen kosten je 1 strip van je leskaart, of de prijs van 1 uur een losse les.

 

BASIS Theorie: De locatie zal in Beusichem (max 20 pers) of in Oosteind (max 15 pers) zijn. De theorie lessen zullen op donderdagmorgen zijn.

21 februari 2019

DEEL 1, Mijn Hond Spoort!

10.00 - 13.00

Inclusief koffie, thee en wat lekkers! Je krijgt een lesmap met de lesstof. Na deelname van deze theorie een 'bewijs van deelname'.

Speulmanweg 7a, 4112 ND Beusichem

Prijs: € 62,50

 

Geen zoekingen!

TauTrack doet geen zoekingen. De meldingen lopen allemaal via DogSearch. Je kunt hen bellen. Zij zorgen er ook voor dat vanuit hun telefoonlijst, de mensen en geleiders met honden, naar het zoekgebied komen. Het heeft ook geen zin om te proberen via TauTrack een zoekactie op te zetten. TauTrack verzorgt alleen de trainingen voor de geleiders!

Hond vermist? Bel dan: 06-45979057

Website Dogsearch voor alle tips: www.dogsearchnederland.webnode.nl